Clicky


DAF kondigt vernieuwingen in productie ter verhoging capaciteit aan

DAF kondigt vernieuwingen in productie ter verhoging capaciteit aan
06-10-2015 16:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - DAF start in het Belgische Westerlo de bouw van een nieuwe, milieuvriendelijke lakstraat, waarmee een investering van € 100 miljoen gemoeid is. Daarnaast worden nog meer investeringen gedaan om de capaciteit en efficiency van DAF’s toonaangevende productiefaciliteiten verder te verhogen. Op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam presenteert DAF een reeks productvernieuwingen die DAF-klanten in staat stellen hun operationele kosten verder te verlagen.

“Tot en met augustus 2015 liet de Europese markt voor zware trucks een groei zien van 20% ten opzichte van diezelfde periode het jaar ervoor. Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag, bereikt de productie van DAF in Eindhoven in het vierde kwartaal recordhoogtes”, stelt Harrie Schippers, president-directeur van DAF Trucks.

“Ik ben trots op de 10.000 medewerkers van DAF. Zij bouwen niet alleen onze prijswinnende XF, CF en LF trucks, maar ondersteunen onze klanten wereldwijd ook met excellente PACCAR onderdelenprogramma’s en PACCAR Financial services. De voortdurende investeringen in nieuwe productietechnologieën zullen de verdere groei van DAF ondersteunen. We zijn verheugd te kunnen melden dat nu ook de veelzijdige CF in Brazilië in productie genomen wordt. Dat biedt extra verkoopmogelijkheden, als aanvulling op de DAF XF105. Daarnaast blijft DAF marktleider in Taiwan.”

Op de BedrijfsautoRAI 2015, die van 20 tot en met 24 oktober plaatsvindt, laat DAF haar complete programma moderne DAF Euro 6-voertuigen zien. Als onderdeel van de DAF Transport Efficiency-filosofie, introduceert DAF er de nieuwe LF 2016 Edition.

De nieuwe LF 2016 Edition profiteert van een geoptimaliseerde 4.5 liter PACCAR PX-5-motor, goed voor een brandstofbesparing tot 5%. Een nieuwe AS Tronic geautomatiseerde transmissie met 12 versnellingen en nog meer keuze uit wielbases en brandstoftanks, dragen eveneens bij de hoogste voertuigefficiency. Verder leidt een nieuw aeropakket tot een 4% gunstiger brandstofverbruik, terwijl vooruitstrevende technologieën als Lane Departure Warning System, Advanced Emergency Braking System, Forward Collision Warning en Adaptive Cruise Control het comfort en de veiligheid verder verhogen.

“DAF’s toonaangevende producten en diensten op de BedrijfsautoRAI, onderstrepen dat wij voortdurend blijven investeren om de transportefficiency voor onze klanten continu verder te verbeteren”, aldus Richard Zink, directeur Marketing & Verkoop.