Clicky


Record aantal containers over het spoor door HPH

Record aantal containers over het spoor door HPH
07-10-2015 11:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BARCELONA - Een record voor Hutchison Port Holdings Limited (HPH), dochteronderneming van Barcelona Europa Zuid-Terminal (BEST) in augustus. Het bedrijf vervoerde maar liefst 15.000 TEU per spoor in augustus. Het vorige record stamde uit maart van dit jaar toen er 13.000 TEU werd vervoerd.

In augustus reden bijna 300 treinen, een stijging van bijna 25 procent op het maandelijks gemiddelde.

De terminal in Barcelona is uitgerust met twee Rail Mounted Gantry kranen waardoor de treinen gemiddeld in 1,5 uur geladen kunnen worden en gelost in slechts 1 uur tijd. Elke trein heeft een capaciteit van 72 TEU verdeelt over 22 wagons.

Guillermo Belcastro General Manager van BEST: "Dit is een belangrijke mijlpaal voor BEST en de haven van Barcelona. Met de voortdurende inzet en de steun van de stuwadoors en de Barcelona Port Community hopen we deze trend in groei te kunnen voortzetten."

Het vervoer per spoor door BEST is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. BEST heeft een acht-track-spoorweg faciliteit en de grootste on-dock spoorterminal in een haven rond de Middellandse Zee. De railfaciliteiten bedienen momenteel een groot achterland binnen een straal van 600 kilometer van Barcelona.

BEST heeft gemiddeld 65 wekelijkse diensten van en naar Azuqueca (Madrid), Lisboa, Noain (Pamplona), Selgua, Zaragoza Plaza, Zaragoza TMZ, Villafría (Burgos), Tarragona en Frankrijk.