Clicky


Cargo-Lock introduceert nieuw elektronisch security platform tegen ladingdiefstal

Cargo-Lock introduceert nieuw elektronisch security platform tegen ladingdiefstal
14-10-2015 16:29 | BedrijfsautoRAI | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Dé specialist in ladingdiefstal beveiliging: Cargo Security Systems BV uit Geldermalsen, beter bekend als Cargo-Lock®, heeft een volledig nieuw elektronisch security platform ontwikkeld voor de aansturing van de beproefde vergrendelsystemen op laaddeuren, schuifdeuren, laadkleppen en rolluiken.

Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe platform heeft Cargo-Lock® zich ten doel gesteld de hoogste securitystandaard te realiseren.

Johan Dijkstra , Directeur van Cargo-Lock®: "Twee zaken waren voor ons heel belangrijk bij de ontwikkeling van het nieuwe platform. Wij wilden het hoogst mogelijke security niveau als nieuwe standaard neerzetten en ten tweede moesten we rekening houden met het feit dat in voertuigen steeds meer intelligente elektronische componenten aanwezig zijn. Denk daarbij aan adaptive cruise control, lane departue warning, adaptive brake assist  enz… “

“Een elektronische component wat achteraf in een voertuig wordt ingebouwd mag uiteraard geen enkele storende werking hebben op deze systemen. Momenteel doorloopt het nieuwe Cargo-Lock platform de noodzakelijk testen om een typegoedkeuring (zgn. E-markering) te verkrijgen. Wij verwachten dat eind 2015 het typegoedkeuringscertificaat door de RDW wordt afgegeven en vanaf dat moment is elke nieuwe Cargo-Lock® configuratie voorzien van de E-markering. Met dit kwaliteitslabel voor ons platform zijn wij uniek”.

Naast de aansturing van de automatische vergrendeling van laadruimtes kan het  nieuwe Cargo-Lock® platform  ook geprogrammeerd worden als alarminstallatie en ingezet worden als wegrij- en/of  startblokkering. Al deze functionaliteiten zijn beschikbaar voor alle type bedrijfsvoertuigen, getrokken materieel evenals personenauto’s.

“Een veel voorkomende werkwijze van criminelen is het zgn. hacken van de afstandsbediening van het voertuig. De nieuwe afstandsbediening, een zgn. transceiver, is een belangrijk onderdeel van het nieuwe platform. De Cargo-Lock® transceiver heeft een zodanig hoog security niveau dat het onmogelijk is om signalen uit te lezen, te kopieren, te verlengen of op welke wijze dan ook te manipuleren. Met deze transceiver kunnen niet alleen laadruimtes ontgrendeld worden maar ook alarmsystemen, wegrij- en startblokkeringen  in- of uitgeschakeld worden.”

Het nieuw platform in combinatie met Cargo-Lock Connect® integreert de security aspecten van  voertuigen op eenvoudige wijze  met reeds aanwezige fleetmanagementsystemen. Daarmee wordt o.a.  realtime inzicht verkregen in de status van het Cargo-Lock® systeem en is het bijvoorbeeld mogelijk om de laaddeuren “op afstand” te ontgrendelen of de chauffeur te autoriseren.

Met het nieuwe  Cargo-Lock® platform voldoet de vervoerder altijd aan de eisen van GDP, TAPA TSR Level 1, pharma- en high-value transport.

Cargo-Lock® presenteert alle nieuwe ontwikkelingen op standnr 02.220 van de bedrijfsautoRAI.