Clicky


Radiz introduceert uniek veiligheidssysteem voor vrachtwagens

Radiz introduceert uniek veiligheidssysteem voor vrachtwagens
14-10-2015 16:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Radiz ontwikkelt en verkoopt veiligheids-, beveiligings- en logistieke ondersteuningsoplossingen ten bate van professioneel vrachtverkeer. Deze ontwikkelingen vinden de oorsprong in haar betrokkenheid bij dode hoek ongevallen en ervaring met ontwikkeling van beveiligde parkeerplaatsen voor trucks.

Automobilisten krijgen steeds betere ondersteuning van technologie. In meer en meer auto’s wordt bij de spiegel een signaal gegeven als er beweging is in de dode hoek. Het is Radiz gelukt dit succesvol toe te passen voor vrachtwagens waar de dodehoek problematiek veel groter is. Radar sensoren rondom truck en trailer zorgen voor een blijvende bewaking. Uniek van dit systeem is dat ook de trailers eenvoudig uitgevoerd kunnen worden zodat onafhankelijk van de manoeuvre een goed beeld blijft bestaan van alle bewegingen rondom. Door radar units in de zijmarkeringsverlichting te verwerken is een eenvoudige en nagenoeg onzichtbare installatie voldoende om een combinatie uit te voeren. Trucks en trailers zijn uitwisselbaar en naar gelang de behoefte is het systeem uit te breiden.

De chauffeur wordt geïnformeerd door middel van een indicatie bij de spiegel.  Een additioneel overzichtsscherm geeft beeld van de posities van de bewegingen rondom de combinatie. Dit maakt het voor de chauffeur mogelijk in iedere omstandigheid goed te manoeuvreren. De flexibiliteit van de plaatsing van radars maakt het voor iedere vrachtwagencombinatie en -toepassing bijzondere nuttig. Hiermee worden fatale incidenten voorkomen en vervelende schade beperkt. De investering verdient zich ruim binnen een jaar terug.

Radiz geeft het overzicht aan de chauffeur alsof hij/zij in een auto zit.

Het systeem wordt gedemonstreerd op de bedrijfsauto RAI van 20 tot en met 24 oktober a.s. in Amsterdam en is te vinden op de stand van Hertoghs Carrosserieën B.V., stand nummer 01.104.

Begin volgend jaar komt Radiz met de uitbreiding Radiz Park op de markt. Radiz Park detecteert onder andere verstekelingen en voorkomt in vroeg stadium dieseldiefstal en diefstal van lading.