Clicky


Kuehne + Nagel opent nieuw retourencentrum in Zaandam

Kuehne + Nagel opent nieuw retourencentrum in Zaandam
20-10-2015 09:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Vandaag, dinsdag 20 oktober, neemt logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel een nieuw retourencentrum in gebruik. Het centrum, gelegen op bedrijventerrein HoogTij in de Westzanerpolder, is met 19.500 vierkante meter een van de grootste retourencentra van Nederland.

Kuehne + Nagel verwerkt al zeven jaar alle ‘retouren’ uit de winkels van  Albert Heijn. Dat houdt in het sorteren en reinigen van zwarte kratten, het sorteren van bierkratten, het sorteren van pallets, het verwerken van rolcontainers en het afvoeren van plastic, karton en overig afval.  In Zaandam deed Kuehne + Nagel dit tot op heden op het terrein van het distributiecentrum van Albert Heijn. Omdat de beschikbare ruimte op dit terrein Kuehne + Nagel geen ruimte voor groei bood, is twee kilometer verderop een nieuw retourencentrum gerealiseerd. Vandaag wordt het nieuwe centrum in gebruik genomen.

Klaar voor de toekomst

“In ons nieuwe retourencentrum staat state-of-the-art apparatuur, waarmee we de komende jaren op allerlei ontwikkelingen kunnen inspringen,” aldus Frank Kersten, Business Unit Manager Returns van Kuehne + Nagel.

“Met het nieuwe retourencentrum zijn we niet alleen klaar voor groei in de toekomst, ook het gebouw zelf is klaar voor de toekomst. Het centrum is milieuvriendelijk gebouwd en heeft een BREAAM-certificaat. Dat is het keurmerk voor duurzaamheid, een thema dat Kuehne + Nagel hoog in het vaandel heeft staan.“

Vandaag is de eerste dag dat de medewerkers van Kuehne + Nagel in het nieuwe retourencentrum aan het werk gaan. De komende maanden worden nog enkele machines geplaatst, maar het centrum is nu al volledig operationeel. Dit tot vreugde van het vaste team in Zaandam.

Kersten: “Hier hebben we met zijn allen naar uitgekeken. Onze medewerkers hebben echt zin om in dit mooie nieuwe pand aan de slag te gaan en met de fonkelnieuwe apparatuur te gaan werken. Het is al met al een zeer soepele verhuizing geweest.”