Clicky


Xerox en MHI bundelen krachten voor intelligente transportsystemen

Xerox en MHI bundelen krachten voor intelligente transportsystemen
20-10-2015 11:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [HV]

BREUKELEN – Xerox en Mitsubishi Heavy Industries (MHI) gaan gezamenlijk inspringen op kansen in de markt voor Intelligent Transport Systems (ITS).

De twee leiders in transportoplossingen tekenden tijdens de ITS World Congress and Exhibition een samenwerkingsovereenkomst. Xerox en MHI zullen op projectbasis met elkaar samenwerken.

De twee bedrijven gaan zich richten op elektronische incassering van tolgeld, beheer van snelwegverkeer, telematica en intelligente parkeeroplossingen voor steden.

Xerox draagt bij aan de samenwerking met diepgaande kennis van back-end software en operationeel beheer, met name in Noord- en Zuid-Amerika en Europa, terwijl MHI sterk is gepositioneerd in front-end hardware en onderhoudsactiviteiten, met name in Japan en Azië.

“De ITS-oplossingen van Xerox en MHI vullen elkaar perfect aan”, zegt Ken Philmus, senior vice president Transportation Services bij Xerox.

“We zijn nu gezamenlijk bezig met het verkennen van de beste mogelijkheden om onze krachten te bundelen. Dit zal vervoersautoriteiten en transportbedrijven in alle delen van de wereld toegang bieden tot betere en meer concurrerende oplossingen.”

“Wij willen met MHI wil onze activiteiten uitbreiden buiten Japan en Azië”, aldus Hiroyuki Toda, directeur van de ITS Strategic Business Unit en adjunct-hoofd van ICT Solution Headquarters bij Mitsubishi Heavy Industries.

“We hebben er het volste vertrouwen in dat door onze samenwerking aan gerichte projecten met Xerox, wij de markt voor ITS aan een beter aanbod van oplossingen kunnen voorzien.”