Clicky


DHL wil vestiging DHL Supply Chain Bornem sluiten: 80 banen op de tocht

DHL wil vestiging DHL Supply Chain Bornem sluiten: 80 banen op de tocht
20-10-2015 11:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BORNEM(B) - De Duitse pakketvervoerder DHL wil tegen mei 2016 de vestiging van DHL Supply Chain in het Belgische Bornem sluiten. Hierdoor dreigt een tachtigtal mensen hun baan te verliezen. Het gaat om zestig arbeiders en twintig bedienden, zo melden Belgische media.

De intentie tot sluiting van de vestiging in Klein-Mechelen werd eind september aan de ondernemingsraad meegedeeld. Twee andere Bornemse DHL-vestigingen zijn niet bij de sluiting betrokken. Oorzaak van de sluiting is dat de enige klant, een vestiging van textielgroep Levi Strauss, zou verhuizen naar het Duitse Unna, nabij Dortmund, om dichter bij de klanten te zitten.

Volgens secretaris Marc Jacobs van ACV-Transcom is de kans klein dat de sluiting nog omgekeerd kan worden. BBTK-secretaris Marc Verboom is sceptisch over de reden van de verhuizing. "Dichter bij de markt? Bornem bevoorraadt ook Frankrijk en Groot-Brittannië."

De directie van DHL Supply Chain bevestigt de intentie tot sluiting. "Als de klant beslist te verhuizen, kunnen wij niet anders", aldus personeelsdirecteur Walter Leysen. "Wij hopen mensen naar andere DHL-vestigingen te kunnen laten doorstromen."

DHL Supply Chain stelt in ons land negenhonderd mensen tewerk in acht vestigingen, onder meer in Mechelen, Bornem, Meer, Londerzeel en Opglabbeek.