Clicky


Raben Duitsland versterkt haar activiteiten met de overname van Weisshaupt

Raben Duitsland versterkt haar activiteiten met de overname van Weisshaupt
22-10-2015 14:39 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ALBSTADT(D) - Onder voorbehoud van de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten zal Raben het expeditiebedrijf Weisshaupt verwerven met het hoofdkantoor in Albstadt (Baden-Württemberg).

"Met de overname van Spedition Weisshaupt kunnen we onze klanten bedienen in een belangrijk geografisch en economische gebied in Duitsland. Bovendien heeft het bedrijf een ideale aanvulling op onze competenties door zijn regionale deskundigheid, gekwalificeerd personeel en de logistieke dienstverlening. Door al deze factoren, in het bijzonder door de geografische ligging aan de Schwäbische Alb, kunnen we de groei van onze klanten in een betere en efficiëntere manier ondersteunen ", zegt Ewald Raben, CEO Raben Group.

Ongeveer 130 mensen zijn werkzaam bij de plaats Albstadt en de jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 13 miljoen euro. Haar corebusiness omvat voornamelijk de distributie van goederen gegroepeerd in Duitsland en Europa, distributie en inkoop logistiek evenals warehouse, logistiek en douanediensten. Het bedrijf zal blijven opereren onder de naam Weisshaupt Spedition GmbH & Co.KG.

Thomas Weisshaupt, managing director van Spedition Weisshaupt GmbH & Co KG, voegt hieraan toe: "We zijn verheugd op een veilige weg naar de toekomst als een nieuw lid van de Raben Group en om onze activiteiten te stabiliseren onder de paraplu van de Raben Group. Weisshaupt heeft de beste voorwaarden om zich te ontwikkelen en bij te dragen aan de versterking van de rol van Raben in Duitsland met zijn distributienetwerk en portfolio."

Het expeditiebedrijf Weisshaupt GmbH & Co KG is in 1985 opgericht door de huidige CEO Thomas Weisshaupt. Haar logistiek centrum met 4.400 m² opslagcapaciteit en 16.000 m² cross-docking gebied biedt diensten voor binnenlandse en internationale groupage transporten, distributie en inkoop logistiek en douanediensten.

Raben Group is een logistieke dienstverlener voor meer dan 80 jaar. Raben Group biedt diensten aan op het gebied van: uitgebreide logistieke diensten - Contract Logistics, Road Network (Binnenlandse en International en East), Fresh Logistics, FTL & Intermodaal en Sea & Air. Het heeft eigen vestigingen in 10 Europese landen en heeft ca. 1.000.000 m2 magazijnruimte tot haar beschikking.