Clicky


Onderhoud Zeesluis Edam, alternatieve vaarroute

Onderhoud Zeesluis Edam, alternatieve vaarroute
28-10-2015 10:09 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

EDAM - Tussen 16 november en 14 december gaat de monumentale Zeesluis Edam in onderhoud. Bepaalde onderdelen zijn in slechte staat of voldoen niet meer aan de huidige veiligheidseisen. Tijdens het onderhoud is de sluis gestremd en maken vaartuigen gebruik van een alternatieve vaarroute.

Tijdens het onderhoud van de monumentale Zeesluis Edam vernieuwen en moderniseren we de elektrische installatie. Daarnaast vervangen we houten onderdelen, reinigen en herstellen we het metsel- en voegwerk en wordt het schilderwerk opgeknapt.

Gesloten

De werkzaamheden zijn ná het vaarseizoen gepland om zo min mogelijk overlast te veroorzaken en vóór de winterperiode om vorstvrij te kunnen werken. Tussen 16 november (6.00 uur) en 14 december (9.00 uur) is de sluis gesloten en kunnen er geen vaartuigen worden geschut. Direct betrokkenen zoals de gemeente, Rijkswaterstaat, de (jacht)werven en de watersportvereniging zijn persoonlijk op de hoogte gesteld. Booteigenaren die hun vaartuig in de winter in Edam willen stallen dienen dit voor 16 november te doen of kunnen gebruikmaken van de alternatieve vaarroute.

Wandelen

De Zeesluis maakt deel uit van een wandelroute waarbij wandelaars de sluis op eigen risico kunnen betreden. Tijdens het onderhoud houden we de wandelroute zoveel mogelijk open. De kades worden in deze periode tijdelijk afgezet vanwege graafwerkzaamheden voor kabelaanleg.

Alternatieve vaarroute

Tijdens het onderhoud is het vaarverkeer gestremd en kan als alternatieve vaarroute gebruik gemaakt worden van Monnickendam-Grafelijkheidssluis- Stinkevuil/Purmer Ee en Trekvaart Monnickendam-Edam. De maximale doorvaarthoogte is 3.20 meter in verband met vaste bruggen. Voor de bediening van de tussenliggende bruggen en sluizen is de winterregeling van toepassing conform de ANWB