Clicky


Bedrijfsverhuizer UTS Abbink viert honderdjarig bestaan met sterke verhalen

Bedrijfsverhuizer UTS Abbink viert honderdjarig bestaan met sterke verhalen
30-10-2015 13:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [HV]

RIJSWIJK -  In het kader van het honderdjarig bestaan publiceert bedrijfsverhuizer UTS Abbink uit Rijswijk vanaf oktober elke maand een sterk verhaal uit de historie van het bedrijf.

Met honderd jaar ervaring en belevenissen is er inmiddels een heleboel te vertellen.

Van koninklijke meubels tot vliegtuigonderdelen van een universiteit, van een compleet ziekenhuis inclusief patiënten tot flinterdunne opgezette vlinders uit een museum. De vrachtwagens hebben de afgelopen decennia ontelbaar veel bijzondere goederen naar hun nieuwe bestemming gebracht.

De eerste maand hebben twee verhalen de primeur: de flitsverhuizing van het IKEA-hoofdkantoor en de verplaatsing van de antieke collectie van de Koninklijke Bibliotheek.

Monnikenwerk versus supersnel

Kilometers boeken, van de bekrachtiging van het Koninkrijk der Nederlanden tot eeuwenoude eerste Nederlandsche teksten, werden stuk voor stuk met handschoenen in speciale beschermende kratten ingepakt. Het bleek al met al een nauwkeurig stukje monnikenwerk.

Het tegenovergestelde gebeurde bij het hoofdkantoor van Inter IKEA Systems B.V. In één weekend moest de inventaris van het kantoor van A naar B gebracht worden. En dan zo dat het winkelend publiek er niks van kon merken.

André van Herk tijdens de ZZF Rally

André van Herk: wandelend avonturenboek

André van Herk startte in 1969 zijn eigen verhuisbedrijf (Kennedy Verhuizingen) en het zakelijk succes liet niet lang op zich wachten. In de jaren ’90 nam hij verhuisbedrijf Abbink over, om het toe te voegen aan zijn bloeiende UTS-groep.

De naam bleef, de opdrachten namen in grootte en complexiteit toe. Binnenkort is André toe aan zijn pensioen, maar dit wandelende avonturenboek heeft nog lang niet genoeg van vertellen over al het spannends en baanbrekends dat hij door de jaren heen heeft meegemaakt.

André: “Ik ben altijd bezig geweest met innoveren. Verhuizen moet je met je hoofd doen, niet met je rug. Daarom onderzocht ik steeds weer of het efficiënter, sneller, milieuvriendelijker en beter kon. Zo waren we de eerste die ook ’s nachts gingen verhuizen.”