Clicky


Russisch vliegtuig neergestort in Sinaï

Russisch vliegtuig neergestort in Sinaï
31-10-2015 09:38 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

CAÏRO (ANP/RTR) - Een passagiersvliegtuig van de Russische maatschappij Kogalimavia is neergestort in de Sinaï in Egypte. Dat heeft premier Sherif Ismail van Egypte zaterdag bekendgemaakt. Aan boord waren volgens de maatschappij 224 mensen, onder wie veel Russische toeristen.

Het vliegtuig, een Airbus A321, vertrok vanaf het vakantieoord Sharm-el-Sheikh en had als eindbestemming Sint-Petersburg. Volgens de Russische luchtvaartautoriteiten waren er 212 passagiers en zeven bemanningsleden aan boord, meldde het Russische persbureau TASS.

De Airbus vertrok om 6.51 uur en verdween om 7.14 uur van de radar. Volgens de Russische autoriteiten is het vliegtuig bij Cyprus neergestort, maar Egypte maakt melding van een crash in de Sinaï-woestijn. De Egyptische premier heeft zijn afspraken afgezegd vanwege de crash.

Bronnen bij de luchtverkeersleiding in Caïro meldden aan TASS dat de piloot toestemming vroeg om te landen, omdat er iets mis was met de apparatuur aan boord. Het vliegtuig was op dat moment op een hoogte van 9000 meter. De verbinding werd kort na het verzoek van de piloot verbroken. Het wrak is nog niet gevonden.