Clicky


Crestron vertrouwt EMEA activiteiten toe aan H.Essers

Crestron vertrouwt EMEA activiteiten toe aan H.Essers
04-11-2015 19:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENK - Woensdagmiddag 4 november ondertekenden Robin van Meeuwen, CEO Crestron, Gert Bervoets, CEO H.Essers  en Pascal Vranken COO H.Essers een samenwerkingscontract voor vijf jaar dat start per 1 januari 2016.

Crestron, de wereldleider voor advanced control and automation systems vertrouwt zijn EMEA forward en reverse logistics toe aan logistiek dienstverlener H.Essers.  

"Wij zijn zeer verheugd over de nieuwe samenwerking met H.Essers. Zij tonen begrip voor complexe, multi-culturele, logistieke zaken. Dit gekoppeld met de verwachtingen van onze klanten om producten tijdig, correct en efficient  te leveren is cruciaal voor de verdere groei van ons bedrijf. De persoonlijke aanpak van H.Essers is zeer belangrijk om als partner zij aan zij te staan om verder te bouwen aan de groei van Crestron EMEA en de nodige interne en externe veranderingen te kunnen opvangen", zegt Robin van Meeuwen, CEO van Crestron.

In deze samenwerking biedt H.Essers Crestron een one stop shop oplossing waar enerzijds Crestron’s repair en assemblage activiteiten door eigen techniekers uitgevoerd kunnen worden. H.Essers voorziet hiervoor in een state of the art technische ruimte op haar logistieke site in Kampenhout.  Anderzijds behandelt H.Essers alle logistieke, administratieve en douane-technische stromen met specifieke picking- en opslagoplossingen. Hiervoor ontwikkelde H.Essers een nieuw WMS-systeem op maat voor Crestron zodat alle logistieke operaties efficiënter en transparanter worden georganiseerd.

Pascal Vranken, COO H.Essers over de nakende samenwerking: “Twee internationale groeibedrijven met Belgische verankering bundelen hun krachten in deze samenwerking. Innovatie is voor beide bedrijven van cruciaal belang. Crestron is een top innovatieve speler  in de ontwikkeling van professionele domotica en telecommunicatietools. Wij,  als logistieke dienstverlener,  hertekenen de traditionele logistieke processen zodat we  duurzame en efficiënte oplossingen kunnen bieden binnen de complexe en dynamische wereld van high-tech en communicatie.

Dit partnership past perfect binnen de strategische ontwikkeling van ons segment Technical Care, waar meerwaarde-logistiek, zoals  repair en reverse logistics, core activiteiten zijn.Wij zijn daarom verheugd dat Crestron ons als partner gekozen heeft en zijn overtuigd dat wij een enorme toegevoegde waarde kunnen betekenen binnen hun service model.”

Vanaf 1 januari 2016 zullen zo’n 18 personeelsleden van Crestron tewerkgesteld worden op de logistieke locatie van H.Essers in Kampenhout. H.Essers zal ook een 20-tal extra werknemers aanwerven voor de logistieke ondersteuning van deze activiteiten.