Clicky


Cabinepersoneel Lufthansa staakt vrijdag

Cabinepersoneel Lufthansa staakt vrijdag
06-11-2015 09:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

FRANKFURT (ANP/DPA) - Lufthansa bereidt zich voor op een zware week nu cabinevakbond UFO heeft opgeroepen tot een staking. Naar verwachting zal een groot aantal vluchten uitvallen. Om gestrande reizigers te kunnen opvangen heeft het bedrijf alvast 2500 hotelkamers geboekt.

Vrijdag komen 290 vluchten te vervallen, waaronder vijftien naar overzeese bestemmingen. Dat treft 37.500 passagiers. Ook enkele retourvluchten tussen Frankfurt en Schiphol zijn geannuleerd.

Details over acties in de komende dagen zijn nog niet bekendgemaakt, maar reizigers moeten volgens UFO de hele komende week rekening houden met vertragingen en annuleringen van vluchten. Het bedrijf liet weten het besluit van de vakbond te betreuren.

De stewards en stewardessen verzetten zich tegen kostenbesparingen die Lufthansa via een nieuwe cao wil afdwingen. De luchtvaartgroep kreeg de afgelopen anderhalf jaar al vaker te maken met stakingen, maar dan door piloten. Ook zij zien nieuwe bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden niet zitten.