Clicky


TUI schrapt vluchten naar Sharm al-Sheikh

TUI schrapt vluchten naar Sharm al-Sheikh
09-11-2015 19:27 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

RIJSWIJK (ANP) - TUI Nederland brengt tot en met 18 december geen vakantiegangers naar de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh. De reisorganisatie haalt daar wel passagiers op.

De onderneming, waar TUI, Holland International en Kras onder vallen, zegt hiermee het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken van vrijdag te volgen. De maatregelen volgen op het neerstorten ruim een week geleden van een Russische Airbus in de Sinaï, mogelijk door een aanslag van terreurorganisatie Islamitische Staat.

Passagiers mogen hun terugreis uit Egypte zowel ruim- als handbagage meenemen. TUI heeft in samenwerking met haar Belgische zustermaatschappij Jetairfly een Nederlands/Belgisch veiligheidsteam ingehuurd. Dat doet een extra check op de ruimbagage.

Ook Neckermann Reizen liet maandag weten tot en met 18 december geen vakantiegangers meer naar de Egyptische badplaats, maar haalt alleen nog samen met TUI en Sunweb mensen op.

Corendon liet voor het weekend weten tot en met half december geen vakantievluchten naar de Egyptische badplaatsen Hurghada en Marsa Alam uit te voeren.