Clicky


Personeel Lufthansa staakt rest van de week

Personeel Lufthansa staakt rest van de week
10-11-2015 15:11 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

FRANKFURT (ANP) - Het cabinepersoneel van Lufthansa legt voor de rest van de week het werk neer. Dat liet de vakbond UFO dinsdag weten. Eerder op de dag had de Duitse luchtvaartmaatschappij aangekondigd naar de rechter te stappen om een einde aan de staking af te dwingen.

De stewards en stewardessen bij Lufthansa voeren sinds vrijdag actie tegen kostenbesparingen die Lufthansa via een nieuwe cao wil afdwingen. Zij vinden de bezuinigingen overbodig omdat het luchtvaartconcern zelf zegt op koers te liggen voor het meest winstgevende boekjaar ooit.

De acties treffen dinsdag alleen verre vluchten van en naar Frankfurt en München, en kortere routes met Düsseldorf als vertrek- of aankomstluchthaven. Vanaf woensdag wordt het gehele netwerk van de luchtvaartmaatschappij erdoor verstoord.

Duizenden vluchten dreigen niet door te kunnen gaan, zowel binnen Europa als naar overzeese bestemmingen. Tot nu toe was maandag de zwaarste stakingsdag. Toen moesten een kleine duizend vluchten worden geannuleerd.

De rechter buigt zich dinsdag nog over een verzoek van Lufthansa om de staking verder te verbieden. Eerder dit jaar lukte het de Duitse luchtvaartmaatschappij op die manier een staking door piloten te beëindigen.

UFO hield de deur dinsdag overigens nog open voor nieuwe onderhandelingen. Als Lufthansa zich wil inspannen om tot een schikking te komen, kan de staking snel voorbij zijn, twitterde voorzitter Nicoley Baublies.