Clicky


Nieuwe Scania Touring voor Márion Reizen

Nieuwe Scania Touring voor Márion Reizen
11-11-2015 17:12 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

DRONTEN - Márion Reizen nam recent een nieuwe Scania Touring HD, 410 pk SCR-only euro-6 touringcar met 49 zitplaatsen in gebruik. Het touringcar bedrijf in Dronten koos voor de eerste keer voor het Zweedse merk. Belangrijk daarbij was de korte doorlooptijd en het feit dat Scania af fabriek een compleet product kan leveren.

De twee-assige Scania Touring HD is een coach in het hogere middensegment bedoelt voor de middellange afstand. Daarmee past hij precies in de deelmarkt waarbinnen Márion Reizen opereert. Het bedrijf verzorgt sinds 1998 compleet vervoer voor excursies, korte (internationale) reizen en dagtochten voor bedrijven, verenigingen en scholen. "Wij waren in de markt voor een bus die net iets meer veiligheid en luxe biedt dan een standaarduitvoering", aldus Márion Kootstra. “Want dat telt in onze branche."

"Verder zochten we naar een compleet product waarbij we de hele service en het onderhoud met één telefoonnummer kunnen regelen. Hoewel dit onze eerste Scania is, kenden we de dealer al wel en dat gaf ons vertrouwen. En uiteraard wilden we de bus liefst zo snel mogelijk kunnen inzetten. Scania kon aan deze eisen voldoen omdat het merk zelf complete bussen bouwt. Toen was de keus snel gemaakt en hebben we de koop tijdens Busworld in Kortrijk afgerond.'

De bus is voorzien van 49 gedeeltelijk met leer beklede passagiersstoelen die bovendien ook zijdelings verstelbaar zijn voor meer comfort voor de reizigers. Uiteraard ontbreken een WC, luxe pantry en een multimedia-entertainmentinstallatie met meerdere beeldschermen niet. Het verwarmings- en aircosysteem is gescheiden met aparte instellingen voor de passagiers en de chauffeur. Voor een gemakkelijke instap kan de bus naar de instapzijde knielen voor een betere toegankelijkheid.

Twee additionele camera’s voor het veilig achteruitrijden en de bewaking van de middendeur zorgen voor extra veiligheid. “Hoewel wij dat niet nodig hebben, vonden wij het toch prettig dat de bus standaard over een brede slaapplaats voor een tweede chauffeur beschikt,” geeft mevrouw Kootstra verdere uitleg. “Tijdens het tweede leven van de bus is dat een pluspunt.” De touringcar wordt aandreven met de bekende zeer zuinige Scania 410 pk Euro 6 SCR-only motor die gekoppeld is aan een tweepedaals Opticruise versnellingsbak voor optimaal chauffeurscomfort.

Márion Reizen gaat het voertuig voornamelijk inzetten voor het excursievervoer en de zakelijke markt. “Daarbij gaan wij net iets verder dan de gemiddelde touringcar operator”, vertelt Kootstra. “Behalve adequaat en veilig vervoer bieden wij onze klanten een complete ontzorging waarbij wij alle wensen van te voren tot in de finesses kunnen regelen. Samen met een nette bus zit daarin onze kracht.”