Clicky


Zeker 3 doden door zelfmoordaanslag bij Stade de France station

Zeker 3 doden door zelfmoordaanslag bij Stade de France station
13-11-2015 23:36 | Sport | auteur Redactie [FE]

SAINT-DENIS (ANP) - Door drie of vier explosies vlak bij het Stade de France, het grootste voetbalstadion van Frankrijk in Saint-Denis vlak bij Parijs, zijn vrijdagavond zeker drie doden gevallen. Het zou gaan om zelfmoordaanslagen met bomgordels, zo meldt het Franse RTL op gezag van de eerste uitslagen van het onderzoek.

Die had eerder een voorlopige balans van achttien doden opgemaakt. Drie daarvan zijn bij het stadion gevallen en vijftien bij de schietpartijen in Parijs.

Ooggetuigen melden op Twitter drie explosies bij het stadion, bij twee hamburgerrestaurants en een café. In het stadion was een vriendschappelijke wedstrijd aan de gang tussen Frankrijk en Duitsland. President François Hollande, die bij de wedstrijd aanwezig was, is door zijn beveiligers uit het stadion gehaald. Hij is naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gebracht.

De wedstrijd is inmiddels afgelopen. Een journalist van weekblad L'Express die in het stadion aanwezig is, meldt ,,oplopende spanning''. De 80.000 aanwezigen kunnen het stadion maar aan een kant verlaten. Veel mensen liepen van de tribunes het grasveld op. Buiten het stadion is veel politie om ervoor te zorgen dat de stadionbezoekers veilig naar huis kunnen.