Clicky


Dader probeerde voetbalstadion Stade de France binnen te komen

Dader probeerde voetbalstadion Stade de France binnen te komen
14-11-2015 19:14 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP) - Een van de aanslagplegers die een bomaanslag pleegde buiten het Stade de France vlak bij Parijs, heeft geprobeerd dat stadion eerst binnen te komen. Dat hebben een beveiliger van het stadion en de Franse politie zaterdag gezegd tegen de Amerikaanse krant Wall Street Journal.

De man probeerde vijftien minuten na aanvang van de voetbalwedstrijd het stadion binnen te komen. Tijdens het fouilleren werd ontdekt dat hij een bomvest had. De aanslagpleger keerde het stadion daarop de rug toe en bracht zijn vest tot ontploffing.

De politie bevestigde het verhaal van de beveiliger. Hij voegde daaraan toe dat het waarschijnlijk de bedoeling van de aanslagpleger was zijn bomvest in het stadion te laten ontploffen om een stormloop te veroorzaken.

Drie minuten nadat de terrorist zichzelf opblies, blies een tweede aanslagpleger zichzelf op. Een derde bom kwam tot ontploffing bij een dichtbij gelegen fastfoodrestaurant, meldde de politie. Bij de aanslagen bij het stadion zou één persoon om het leven zijn gekomen.

Nadat de ontploffingen waren gebeurd werd de Franse president François Hollande uit het stadion geëvacueerd. Tijdens de aanslagen was een oefenwedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland aan de gang. Die wedstrijd ging gewoon door.