Clicky


Persoon overlijdt door brand in Vriescheloo

Persoon overlijdt door brand in Vriescheloo [+foto]
15-11-2015 09:42 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

GRONINGEN (ANP) - Een nog onbekende persoon is in de nacht van zaterdag op zondag overleden bij een brand in Vriescheloo (Groningen). Een andere persoon raakte gewond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, liet de brandweer weten.

De brand brak uit in een garagebox. In eerste instantie werd gedacht dat het vuur was overgeslagen naar de woning, maar dat bleek niet het geval te zijn. Het pand stond wel vol rook, wat de zoektocht naar slachtoffers bemoeilijkte.

Een persoon kon door brandweerlieden uit het huis worden gehaald. Een tweede persoon lag in de rook en gaf geen teken van leven meer, aldus de brandweer. Het slachtoffer kon niet worden meegenomen, omdat de explosiegevaarmeter van de brandweerlieden in het huis afging. "Dat betekent dat er een vrije uitstroom van gas voor explosiegevaar zorgde."

De hulpverleners moesten zich daardoor noodgedwongen terugtrekken uit de directe omgeving van de woning. "Nadat netbeheerder Enexis ter plaatse het gas had afgesloten kon de verdere brandbestrijding weer worden opgepakt."

Het nablussen duurde nog tot in de vroege ochtend.