Clicky


'Nog zeker een verdachte verschanst'

'Nog zeker een verdachte verschanst'
18-11-2015 09:27 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SAINT-DENIS (ANP) - Er zou nog minstens één verdachte in het appartement zijn verschanst dat politie en leger woensdag in Saint-Denis belegeren. Drie terreurverdachten die in het pand waren zijn gearresteerd en een is er gedood. Het is een vrouw die zichzelf heeft opgeblazen, aldus de procureur-generaal. Hij repte in zijn verklaring niet over een tweede omgekomen terreurverdachte, zoals de meeste Franse media.

De politie heeft ook een vrouw en een man uit de buurt aangehouden. Onder de arrestanten is de man die het appartement in eigendom heeft. Voorts zou een voorbijganger zijn omgekomen. Vier agenten zijn licht gewond geraakt, meldden Franse media.

Tientallen omwonenden werden geëvacueerd. De politie vreest dat in het appartement aan het plein Jean Jaures in het centrum van Saint-Denis explosieven tot ontploffing worden gebracht. De bevolking is opgeroepen niet binnen de afzettingen te komen die rondom het centrum van Saint-Denis staan. Bewoners in die zone moeten binnen blijven. De scholen blijven er zeker de hele morgen dicht.