Clicky


Wolters Kluwer Transport Services krijgt vaste voet in Brazilië en ontwikkelt zich verder in Zuid-Amerika

Wolters Kluwer Transport Services krijgt vaste voet in Brazilië en ontwikkelt zich verder in Zuid-Amerika
19-11-2015 13:09 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL/SAO PAULO - Wolters Kluwer Transport Services (WKTS), een toonaangevende ontwikkelaar en integrator van online aangeboden transportbeheersoftware voor alle transporteurs en logistieke partners, is begonnen aan een nieuwe fase van haar internationale uitbreiding met de opening van een vestiging in Brazilië. Boven op de bestaande vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië, maakt deze nieuwe vestiging in São Paulo deel uit van de strategie van WKTS om de dekking van grote wereldmarkten qua ‘logistiek en transport’ verder uit te breiden en zodoende haar klanten, zowel op internationaal als lokaal vlak, beter te dienen.

Adriano Garcia, bedrijfsontwikkelingsmanager, staat voortaan in voor de ontwikkeling van WKTS in Brazilië en Zuid-Amerika. Adriano Garcia heeft al veel ervaring in de logistieke en transportsector (Kuehne+Nagel, DB Schenker, Geodis, Panalpina).

Deze nieuwe vestiging biedt voor WKTS de mogelijkheid om haar klanten te ondersteunen bij de implementatie van de oplossingen in hun Braziliaanse vestigingen en, ruimer beschouwd, in alle landen op het Zuid-Amerikaanse continent. Talloze klanten van WKTS, waaronder Lhoist (mijnbouwsector), AGC (glassector), Caterpillar (machines en uitrusting) en Invista (chemische sector) maken al gebruik van de WKTS-Transwide oplossingen in hun Braziliaanse vestigingen.

Deze nieuwe entitieit biedt WKTS tevens een uitgelezen kans om meer naamsbekendheid te genereren en haar aanbod aan transportbeheersoftware en kennis van zaken op de Braziliaanse markt te verkopen, waar talloze bedrijven momenteel op zoek zijn naar manieren om hun bevoorradingsketen te optimaliseren.

Fabrice Maquignon, CEO bij Wolters Kluwer Transport Services (WKTS), zegt: “Dit is voor ons een grote stap in onze strategie om onze klanten een wereldwijde, multimodale softwareoplossing aan te bieden. De opening van deze vestiging weerspiegelt onze constante inspanningen om onze klanten beter te dienen in landen zoals Brazilië, zijnde de grootste markt van Zuid-Amerika.”

Adriano Garcia, die instaat voor bedrijfsontwikkeling in Zuid-Amerika, voegt hieraan toe: “Onze Braziliaanse vestiging is een essentiële mijlpaal in de strategie van WKTS om haar activiteiten in Brazilië en in alle Zuid-Amerikaanse landen te ontwikkelen. Voortaan kunnen onze klanten de vruchten plukken van onze lokale ondersteuning. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat onze oplossingen en expertise aan de verwachtingen voldoen van Zuid-Amerikaanse bedrijven, die problemen ondervinden met het beheer en de optimalisatie van hun transport.”

In eerste instantie zal WKTS haar TRANSWIDE-software op de Braziliaanse markt brengen, een transportbeheersysteem dat op aanvraag online beschikbaar is en gericht is op verschepers van goederen (fabrikanten, kleinhandelaars, logistieke partners,…).