Clicky


Alleen wat drugs in verdachte auto Rotterdam gevonden

Alleen wat drugs in verdachte auto Rotterdam gevonden
20-11-2015 20:45 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP) - Behalve een kleine hoeveelheid drugs zijn er geen verdachte spullen gevonden in de Belgische witte Mercedes die donderdagavond in Rotterdam werd aangetroffen. Dat heeft de politie vrijdag gemeld. Agenten volgden de auto donderdagavond en troffen de wagen even later aan op de Westersingel. Omdat de auto gesignaleerd stond en vanwege de extra oplettendheid van de politie door terreurdreiging werd een uitgebreid onderzoek ingesteld.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zat in de buurt aan een diner. Hij moest uit voorzorg het restaurant verlaten.

De drie inzittenden van de auto van 20, 22 en 23 jaar uit België werden in een nabijgelegen park aangehouden en zijn na uitgebreid verhoor vrijdagavond vrijgelaten. "Ze worden niet verdacht van een strafbaar feit en zijn geen verdachte meer'', aldus een politiewoordvoerster namens het Openbaar Ministerie. Politieagenten die het voertuig zagen rijden, ontdekten dat de auto gesignaleerd stond vanwege een eerdere aanhouding woensdag. Toen werden een gaspistool en hennep aangetroffen.