Clicky


Staking bij Lufthansa afgeblazen

Staking bij Lufthansa afgeblazen
25-11-2015 10:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - De eerder aangekondigde staking van het cabinepersoneel van Lufthansa, die voor donderdag en vrijdag op de rol stond, gaat niet door. Vakbond UFO kondigde woensdag aan dat het weer met de leiding van de Duitse luchtvaartonderneming om tafel zit. Volgens UFO is Lufthansa akkoord gegaan met overgangsmaatregelen als basis voor verdere onderhandelingen.

Lufthansa en het cabinepersoneel zijn nog altijd aan het onderhandelen over kostenbesparingen bij de luchtvaartmaatschappij. Ook de piloten hebben nog altijd geen overeenstemming bereikt met Lufthansa. Een nieuwe ronde onderhandelingen met de vakbonden biedt mogelijk soelaas. Via bemiddeling moet de lucht tussen de verschillende bonden en de onderneming verder worden geklaard.

Op 2 december komen Lufthansa en de verschillende partijen bij elkaar om over de werkgelegenheid te praten. Behalve mer de piloten en het cabinepersoneel moet er ook een akkoord worden bereikt met het grondpersoneel.

Maandag kondigde UFO de acties aan voor donderdag, vrijdag en mogelijk ook maandag.

Op 13 november eindigde een staking van een week. Daardoor gingen circa 4700 vluchten niet door en waren circa 550.000 passagiers de dupe. De acties kosten Lufthansa tientallen miljoenen euro's.