Clicky


Groot transport van Franeker naar Bedum

Groot transport van Franeker naar Bedum [+foto]
03-06-2013 14:29 | Transport | auteur de redactie
FRANEKER - Een grote indamper is maandagochtend in Franeker op transport gegaan naar Bedum. De indamper is 26 meter lang en heeft een diameter van 4 meter.

De machine is gemaakt in Franeker en er is geen andere mogelijkheid dan hem via de weg te vervoeren. Een vrachtwagen met een totale lengte van 47 meter en een totaal geladen gewicht van 162 ton moest hier aan te pas komen. Nadat de indamper met drie hijskranen op de trailer was geplaatst kon de 112 kilometer lange reis beginnen.

Alle obstakels die langs de route voor problemen konden zorgen zijn vooraf verwijderd. De combinatie moest eerst richting Harlingen om daar de snelweg richting Leeuwarden op te draaien. Met name op de rotondes kostte dit veel moeite en duurde het lang.


Inmiddels is de combinatie onderweg naar Hoogkerk, daar moet er gewacht worden tot middernacht waarna het laatste stuk richting Bedum gereden man worden. In Bedum zijn twee bruggen verstevigd om het gewicht aan te kunnen. Het is de bedoeling dat de indamper rond 6.00 uur zal arriveren bij Friesland Campina.

©Foto: Anton Kappers