Clicky


Cao-akkoord voor grondpersoneel Lufthansa

Cao-akkoord voor grondpersoneel Lufthansa
28-11-2015 19:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

FRANKFURT (ANP/DPA) - Lufthansa heeft met vakbond Verdi overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor het grondpersoneel, ongeveer 33.000 werknemers. Dat maakten de partijen zaterdag bekend.

Het akkoord voorziet in een eenmalige uitkering van 2250 euro en een loonsverhoging volgend jaar en in 2017 van 2,2 procent. Ook over pensioenen zijn afspraken gemaakt.

De versobering van de pensioenen is een heikel punt in het langslepende conflict met het cabinepersoneel en de piloten. Daarover praat Lufthansa met de verschillende partijen op 2 december.

Eerder deze maand kreeg de vliegmaatschappij nog te maken met een staking van zeven dagen van stewards en stewardessen. Door deze langste staking in de geschiedenis van Lufthansa gingen circa 4700 vluchten niet door en waren rond de 550.0000 passagiers de dupe. De acties kostten Lufthansa tientallen miljoenen euro's.

Een nieuwe tweedaagse staking werd woensdag afgeblazen, nadat vakbond UFO had besloten op 2 december met de directie van de luchtvaartonderneming om de tafel te gaan.