Clicky


Trucks&Trailers Nederland levert bewijs over transitokenteken

Trucks&Trailers Nederland levert bewijs over transitokenteken
04-06-2013 15:23 | Transport | auteur de redactie
DEN HAAG - Brancheorganisatie Trucks&Trailers Nederland heeft, op verzoek van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, de Tweede-Kamer en het Ministerie bewijs geleverd dat er meer dan 20.000 voertuigen met een buitenlands kenteken geëxporteerd worden.

De onnodig strenge Nederlandse eisen voor het transitokenteken voor de doorvoer van niet- gekentekende voertuigen zijn schadelijk voor de export en de economie. Dat stelt branche-organisatie Trucks&Trailers Nederland.

Het Duitse Verkehrsamt heeft aangegeven meer dan 20.000 voertuigen in Nederland te hebben voorzien van een uitvoerkenteken om vrachtwagens op een snelle wijze te kunnen uitvoeren. Dit in plaats van de uitvoer via de RDW.

Voorzitter van Rheenen is bezorgd omdat de sector een oplossing moet vinden om haar voertuigen op een snelle wijze te kunnen verkopen. De wijze waarop de RDW zijn regels hanteert is omslachtig en kost de branche klanten. Daarmee belemmert de RDW de exportmarkt en kiest men voor uitvoer via het buitenland.

Brancheorganisatie Trucks&Trailers Nederland verwacht voor de truckmarkt op korte termijn oplossingen te kunnen realiseren samen met het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Lees ook:
» Concurrentienadeel Nederlandse truckhandelaren door transitokenteken