Clicky


Opnieuw bijna 1 op 3 tachograaffraudeur bij Belgische controle

Opnieuw bijna 1 op 3 tachograaffraudeur bij Belgische controle
07-06-2013 16:34 | Overtredingen | auteur de redactie
BRUSSEL - In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 juni 2013 heeft de Belgische federale Wegpolitie tussen 20:00 en 04:00 uur een controleactie op fraude met de tachograaf gehouden. De actie vond plaats op de Brusselse Ring (R0) en de E19 tussen Brussel en Antwerpen. In totaal controleerde de federale Wegpolitie 33 vrachtwagens; er werden negen gevallen van fraude vastgesteld.

Eén chauffeur reed met de bestuurderskaart van iemand anders. Vijf chauffeurs reden met een magneet. Een chauffeur had een valse verlofbrief bij zich. Twee chauffeurs reden zonder een schijf of bestuurderskaart in de tachograaf.

"De strijd tegen ongevallen met zwaar vervoer vormt een van de prioriteiten van de federale politie. Frauderen met de tachograaf heeft een belangrijke invloed op de verkeersveiligheid, op de sociale situatie van de bestuurder en op de concurrentie tussen de verschillende transportfirma’s. Met deze actie wil de federale Wegpolitie de fraudeurs hard aan te pakken en een positief signaal te geven aan de firma’s en de bestuurders die wel trachten om de wetgeving na te leven", aldus de politie

Het totaalbedrag van alle boetes samen bedroeg 26.950 euro. De overtreders waren afkomstig uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Spanje en België.

Auteur: E. van der Wal-de Vries