Clicky


25 nieuwe DAF XF 440 Silent trekkers voor HST Groep

25 nieuwe DAF XF 440 Silent trekkers voor HST Groep
04-12-2015 10:05 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ENSCHEDE - Vanwege toegenomen bedrijfsactiviteiten, heeft HST Groep haar wagenpark uitgebreid met 25 nieuwe DAF XF 440 Silent Trekkers. De trekkers beschikken over Predictive Cruise Control en Silent Modus waarmee het geluidsniveau onder de 72 decibel blijft. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld ook in stedelijke gebieden waar ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat geluidsrestricties gelden te laden en te lossen. Bovendien kunnen dankzij de variabele koppelschotels ook megatrailers aan de trekkers gekoppeld worden, waarmee het transportvolume vergroot wordt.

Duurzaamheid

HST Groep hecht veel waarde aan duurzaamheid en MVO. De uitbreiding van het wagenpark met dit type trekkers past dan ook goed binnen het Lean & Greenbeleid van HST. De nieuwe vrachtwagens hebben een hogere brandstofbesparing en meer brandstofefficiency dankzij de Eco Mode en de Predictive Cruise Control. De Predictive Cruise Controle kan met behulp van het on-board GPS-systeem anticiperen op naderende veranderingen in het hellingspercentage van de weg.

Daarnaast kan de ingestelde cruise controlsnelheid worden overruled door de Predictive Cruise Control en kan de schakelstrategie van de versnellingsbak aangepast worden. Bovendien kan deze tool ervoor zorgen dat EcoRoll-acties ingeleid worden om zo brandstof te besparen. De Driver Performance Assistant helpt de chauffeur om zo zuinig en zo schoon mogelijk te rijden en informeert de chauffeur over zijn rijgedrag. Dankzij de Silent Modus kan de DAF ook op plaatsen komen waar (tijdelijk) geluidsbeperkingen gelden.

Veiligheid voorop

De nieuwe trekkers zijn niet alleen duurzamer, maar ook veiliger dan hun voorgangers. Het remvermogen van de MX Engine Brake is hoger dan in de vorige modellen en is optimaal aan te passen aan de rijomstandigheden. Het Lane Departure Warning System helpt de chauffeur om onbedoeld wisselen van rijstrook te voorkomen en is een effectief hulpmiddel bij het rijden met slecht zicht. Met het Electronic Vehicle Stability Control-systeem wordt de actieve rijveiligheid verbeterd. Omdat de koppelschotels variabel zijn in hoogte, kunnen zowel reguliere trailers als megatrailers gekoppeld worden aan de trekkers.

Inzet van de nieuwe trucks

Al in week 49 wordt het wagenpark van HST Groep uitgebreid met de levering van de eerste tien nieuwe trekkers. In de loop van 2016 volgt de levering van de overige vijftien trucks. De nieuwe trekkers zijn geschikt voor koude weersomstandigheden en zullen worden ingezet voor internationaal wegtransport naar Scandinavië.