Clicky


Wachttijden in Calais na zoveelste bestorming migranten

Wachttijden in Calais na zoveelste bestorming migranten [+video]
17-12-2015 20:11 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS(F) - Donderdagmiddag hebben enkele honderden migranten voor de zoveelste keer geprobeerd de Kanaaltunnel te bestormen. De A16 werd hierop direct afgesloten.

Rond 14:15 uur bestormden enkele honderden migranten de Kanaaltunnel. De migranten liepen in groepjes van enkele tientallen mensen over de A16. De veiligheidsdiensten werden direct ingeschakeld om deze bestorming tegen te gaan. Kort voor 16:30 uur werd de A16 weer geopend.

De sluiting van ruim 2 uur zorgt er echter wel voor dat er ook donderdagavond nog een wachttijd tot check-in is van circa 2,5 uur, meldt Eurotunnel Freight rond 20:00 uur.

De donderdag is al jarenlang de drukste dag qua vrachtverkeer in Calais. Sinds enkele weken gebruiken migranten deze dag, evenals de woensdag, om misbruik te maken van de vertragende vrachtwagens. Ze draaien er blijkbaar hun hand niet meer voor om, om op klaarlichte dag, in het volle zicht van de politie tot de aanval over te gaan.

Donderdagmiddag gebruikte de politie traangas om de migranten bij de tunnel weg te krijgen. Volgens automobilisten en inwoners van Calais is de situatie donderdagavond rondom de tunnel nog altijd 'gespannen'.