Clicky


Buurtbewoners zijn kamperende vrachtwagenchauffeurs zat

Buurtbewoners zijn kamperende vrachtwagenchauffeurs zat [+video]
18-12-2015 10:21 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

SAS VAN GENT - Omwonenden van een parkeerplaats aan het Suikerplein in Sas van Gent zijn het zat dat vrachtwagenchauffeurs in het weekend op de parkeerplaats bivakkeren. Op de parkeerplaats zijn, volgens omroep Zeeland, geen voorzieningen voor de chauffeurs zoals water, douches en toiletten. Met als gevolg dat chauffeurs hun behoeften in de bossages en op het gras.

Volgens omwonenden is de parkeerplaatseigenlijk bedoelt voor vrachtwagens van plaatselijke vrachtwagenchauffeurs maar wordt deze gebruikt door internationale chauffeurs die niet meer in België mogen overnachten.

De gemeente Terneuzen doet wat het kan. Een aanpassing in de Algemene Plaatselijke Verordening, borden die duidelijk maken dat in elk geval de motor uitgezet moet worden en zo nu en dan wordt er gehandhaafd. Maar door ingewikkelde wetgeving is de gemeente beperkt in wat ze kan doen, meldt Omroep Zeeland.

Sas van Gent is niet de enige Zeeuwse gemeente die overlast ondervindt van overnachtende internationale chauffeurs. Ook in Terneuzen, Hulst en Sluis wordt overlast ondervonden.