Clicky


Nieuwe GINAF 8x4 voor firma Bert Rikkens Transport

Nieuwe GINAF 8x4 voor firma Bert Rikkens Transport
21-12-2015 10:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HARDINXVELD-GIESSENDAM - De firma Bert Rikkers Transport uit Hardinxsveld-Giessendam heeft deze maand een unieke GINAF in ontvangst genomen. De GINAF  is een zeer compacte 8x4 met een GVW van 43 ton. De totale lengte bedraagt minder dan 8 meter, waardoor deze truck enorm geschikt is om een dieplader met wals te vervoeren en binnen de wettelijk maximaal gestelde lengte van 18.75 meter te blijven.

Aandrijflijn van het voertuig bestaat uit een 460 pk sterke DAF MX motor in combinatie met een ZF AS-tronic versnellingsbak, welke beschikt over 12 versnellingen.

De G6 4243-CS beschikt over de zeer ruime en comfortabele DAF XF cabine. Hiermee is er een zeer ruime en prettige werkomgeving voor de chauffeur gecreëerd, en tevens een comfortabel bed om te overnachten. Verder heeft de klant er voor gekozen om de chauffeur van alle gemakken te voorzien, hierdoor is de cabine onder ander uitgevoerd met koellade, standkachel, climate control, comfortabel breed bed met 23 cm dik matras.

Het voertuig is opgebouwd door de firma Hyva uit Alphen aan de Rijn. De geïsoleerde kipper is uitgevoerd met een frontcilinder en toch nog extreem kort achter de cabine opgebouwd. De inhoud van de kipper bedraagt 17 m3 en een netto laadvermogen van bijna 26 ton.

De firma Rikkers al jaren trouwe klant bij VAN GINKEL Techniek BV uit Utrecht en beschikt over een wagenpark van inmiddels 5 voertuigen waaronder vier GINAF’s inclusief de nieuwe GINAF. Deze nieuwe GINAF werd dus aangeschaft als uitbreiding van het wagenpark in verband met toename van de werkzaamheden. De nieuwe GINAF werd door VAN GINKEL Techniek voorzien van diverse accessoires alvorens het voertuig afgeleverd werd aan de klant.