Clicky


133 ontslagen bij failliet Riwo Logistics Group

133 ontslagen bij failliet Riwo Logistics Group
23-12-2015 11:46 | Faillissementen | auteur Redactie [MV]

WAALWIJK -  Alle 133 werknemers van de Riwo Logistics Group, beter bekend als Riwo Transport in Waalwijk hebben afgelopen dinsdagmiddag van de toen net aangestelde curator mr. Ruud Hermsen te horen gekregen dat hen ontslag wacht.

Mr. Hermsen heeft het vanaf dat moment druk met de afhandeling van het faillissement. Woensdag is hij bij het bedrijf en staat ook de nieuwsredactie van Transport Online te woord. “De werknemers hebben van mij te horen gekregen dat de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden”, begint hij te vertellen.

“Over de reden van het faillissement weet ik nu nog niet veel. Wel dat ze te maken hebben gekregen met meerdere tegenvallers. Ik ga de precieze oorzaak onderzoeken”, klinkt het verder.

“Er hebben zich van alle kanten doorstartkandidaten gemeld. Daar ga ik nu mee bezig en zoek uit of er doorgestart kan worden”, voegt hij eraan toe.

Activiteiten stilgelegd

Mr. Hermsen: “Wel heb ik dinsdag de bedrijfsactiviteiten stil laten leggen. Er zijn nog chauffeurs onderweg vanuit het buitenland naar Waalwijk. Ik heb mij laten vertellen dat de komende twee weken geen drukke tijd is voor het internationale transport. Dat er toch al veel stil ligt.”

“Het bedrijf vervoert vooral lederen artikelen, zoals schoenen. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk als je in Waalwijk bent gevestigd.”

Geen salaris in kerstmaand

“Ik heb het personeel gesproken. En ze vinden de ontwikkelingen heel vervelend. Bovendien hebben ze hun salaris in december niet ontvangen. En dat is lastig juist in deze kerstmaand. Het UWV heeft die betalingsverplichting overgenomen.”

“Ook de directie toont zich verslagen. De Klap is hard aangekomen”, aldus mr. Hermsen.

“De bedrijfsonderdelen in Roemenië en Italië zijn niet failliet. Het is mij onbekend of dat ook gebeurt. De Nederlandse rechtbank kan dat niet doen.”

“Naast Riwo Logistics Groep en Riwo Transport zijn er nog twee Nederlandse bedrijfsonderdelen failliet verklaard.”

“Het wagenpark is deels eigendom en deels geleased. Ik ben nog niet benaderd door leasemaatschappijen die het materieel terug willen. Het is natuurlijk nog allemaal erg vers”, besluit de curator.