Clicky


Ferrari haalt nieuwe bolide terug naar garage

Ferrari haalt nieuwe bolide terug naar garage
26-12-2015 14:06 | Binnenland | auteur ANP

MARANELLO - Ferrari heeft in Noord-Amerika een voorraad gloednieuwe sportwagens teruggeroepen omdat de auto's mogelijk benzine lekken. Het gaat om de zogeheten 2016 California T die volgens persbureau Bloomberg een prijskaartje heeft van omgerekend meer dan 200.000 euro.

De recall betreft in totaal 185 wagens. De Italiaanse autobouwer zette de bolides in september, oktober en november van dit jaar in elkaar. Maar daarbij blijkt iets niet helemaal goed gegaan te zijn.

Meer dan vijftig Amerikaanse Ferrari-dealers hebben te horen gekregen dat ze de auto's even niet meer mogen verkopen. Ferrari heeft met de eigenaren contact gezocht en geregeld dat de garagehouders gratis enkele onderdelen zullen vervangen.

Automakers zoals Toyota, Volkswagen, BMW en Nissan roepen om verschillende redenen al jaren auto's terug naar de fabriek. Dat Ferrari als maker van luxe sportwagens daar soms ook niet aan ontkomt, bleek eerder dit jaar al. De Italianen haalden in de zomer al ruim 800 wagens terug vanwege problemen met de airbags.