Clicky


Doorstart-kandidaten voor failliet Henk Wind Transport

Doorstart-kandidaten voor failliet Henk Wind Transport
29-05-2013 14:07 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort
TER APELKANAAL - H. Holm-Robaard geeft woensdag namens curator mr. P. Lettinga meer informatie over het faillissement van Henk Wind Transport BV. "Eind 2008 was een nieuwe, grotere locatie door Henk Wind Transport B.V. in gebruik genomen. Juist op dat moment begon de markt in te zakken. Na een (korte) opleving van de markt rond 2010 bleek het sedertdien - gelet ook op de hoge financieringslasten in verband met de gebouwen - niet meer mogelijk om een goed renderende onderneming in de benen te houden."

"Velerlei mogelijkheden om de financieringslasten te verlagen zijn de afgelopen tijd de revue gepasseerd en besproken met de bank doch hebben niet geresulteerd in een daadwerkelijke aanpassing van de lasten."

"Er staan 55 medewerkers op de loonlijst. Het personeel is (nog) niet ontslagen: de ontslagbijeenkomst vindt op zaterdagochtend 1 juni a.s. plaats wanneer de chauffeurs die momenteel onderweg zijn (buitenland!) ook weer terug zijn."

"Er wordt zeer serieus gekeken naar een doorstartmogelijkheid: er hebben zich inmiddels diverse kandidaten bij de curator gemeld."

Op dit moment wordt er nog gereden/gewerkt: de uitstaande opdrachten worden uitgevoerd. Er is door de curator nog niet met het voltallige personeel gesproken

"Het bedrijf vervoer(t)(de) vooral groupage zendingen en verder losgestorte ladingen (met walking floors). Het wagenpark is deels eigendom en voor het grootste deel in lease. Er zijn nog geen afspraken omtrent de afwikkeling van de lease-auto's. "

Auteur: Marcel van der Voort

Lees ook:
» Henk Wind Transport Ter Apelkanaal is failliet