Clicky


DT Spare Parts ondersteunt partners bij de Dakar Rally

DT Spare Parts ondersteunt partners bij de Dakar Rally
29-12-2015 12:22 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DT Spare Parts komt voor de tweede keer aan de start van de zwaarste woestijnrally ter wereld. Wanneer in januari 2016 het startschot van de Dakar Rally gegeven wordt, ondersteunt het merk opnieuw de Nederlandse Groupauto G-Truck- en Top Truck-vertegenwoordiger Wijlhuizen B.V. en het team Schoonesdakar met de DAF CF-Rallytruck.

De meest befaamde offroad-race ter wereld zal racers en voertuigen weer zwaar op de proef stellen. Ruim 8.000 loodzware kilometers liggen er tussen de startlijn en de finish van de 37e editie van de meest prestigieuze rally ter wereld, waaraan dit jaar 400 motorsportfanaten deelnemen. De Dakar Rally 2016 leidt de deelnemers twee weken lang door Argentinië en Bolivia. De rally begint op 3 januari in Buenos Aires en eindigt op 16 januari in Rosario.

De route van de Dakar Rally 2016 zal na de recente milieurampen niet meer door Chili leiden. Het Andesgebergte wordt dan ook niet overgestoken. De ervaren racers staan minder zandduinen en in plaats daarvan meer technisch uitdagende trajecten te wachten.

Na het startschot in de hoofdstad van Argentinië gaat het in hoog tempo naar het noorden, langs de provinciestad Termas de Rio Hondo aan de oever van de Rio Dulce. Tot San Salvador in Jujuy heeft het parcours enkele technische uitdagingen in petto. Op een hoogte van maar liefst 4.200 meter komt het erop aan; vermoeiende etappes met een mix van steppe, zand en rotsen met voortdurende tempowisselingen.

In een grote bocht leidt de route de racers weer richting zuiden, langs het grootste opgedroogde zoutwatermeer ter wereld Salar de Uyuni. Na een één dag durende pauze in Salta kunnen in de duinen van Fiambala vooral de woestijnspecialisten hun doorzettingsvermogen en behendigheid demonstreren. Na twee weken bereiken de meest volhardende racers en de meest robuuste voertuigen hun bestemming in Rosario.

Voor producten van het merk DT Spare Parts zijn omstandigheden ver van verharde wegen niets nieuws: ze bewijzen elke dag dat ze tegen de meest veeleisende uitdagingen opgewassen zijn en bedrijfswagens in de hele wereld in beweging houden.

Klanten in 150 landen profiteren van de hoge betrouwbaarheid van producten van het merk DT Spare Parts. Hun vertrouwen in het merk wordt met een 24 maanden durende onderdelengarantie beloond. Gelet op het omvangrijke productaanbod is dat net zo uniek als het totaalassortiment met meer dan 30.000 onderdelen voor bedrijfswagens zelf.

Wijlhuizen B.V. in Arnhem behoort tot de belangrijkste distributiepartners van het merk DT Spare Parts in de Benelux. Als lid van Groupauto G-Truck zorgt het bedrijf voor de bevoorrading van de Top Truck-werkplaatsen en eindklanten met onderdelen van het merk DT Spare Parts. Wijlhuizen B.V. wordt door de firma Diesel Technic Benelux B.V. in Nederland begeleid.