Clicky


Ton van Genugten bijna klaar voor Dakar 2016

Ton van Genugten bijna klaar voor Dakar 2016
29-12-2015 13:49 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

EERSEL - Een dag voor vertrek naar Buenos Aires is Ton van Genugten nog hartstikke druk. Niet alleen met alles nóg een keer nalopen - niks vergeten? - maar vooral met het afhandelen van zaken die nog gedaan moeten worden: klanten bezoeken, werk overdragen. "Van rust is geen sprake," vertelt Van Genugten. "Maar hierdoor stap ik morgen wel met een gerust hart in het vliegtuig, in de wetenschap dat alles geregeld is."

Monteur Peter van Eerd reisde gisteren al naar Buenos Aires. Hij haalt vandaag samen met Gerard de Rooy en andere leden van Petronas Team De Rooy Iveco de trucks op uit de haven en brengt ze naar het servicepark, waar de laatste puntjes op de i worden gezet voordat de Dakar zaterdag, op 2 januari, van start gaat met een proloog.

Ton van Genugten en Anton van Limpt reizen morgen (30 december) met het overgrote deel van het team af naar Argentinië. "Er is een man of tien vooruit om de trucks op te halen," vertelt Van Genugten.

"Het is niet nodig om zo vroeg al met z'n allen te gaan. Die twee dagen extra kwamen mij ook wel goed uit. Als je bijna drie weken weg bent, moet er veel werk worden overgedragen en geregeld worden. Dat is nu gebeurd, zodat ik met een gerust hart weg kan en me volledig kan focussen op een goed resultaat in de Dakar."

Vorig jaar sloot het Team TonTrans af als elfde. Die prestatie hoopt Van Genugten minimaal te evenaren, maar nog liever te verbeteren. "Mede dankzij onze sponsors staan we er goed voor. De voorbereiding was perfect, de Iveco is een snellere truck, wij zijn allemaal topfit. Als er geen gekke dingen gebeuren, zou de top 10 zeker mogelijk moeten zijn. Maar ja, er zijn er wel twintig die in de top 10 kunnen rijden. Dat past niet allemaal. Maar we gaan er wel voor!"