Clicky


Hulst op de bres voor chauffeurs met laad- en losproblemen

Hulst op de bres voor chauffeurs met laad- en losproblemen
04-06-2013 08:37 | Transport | auteur Marcel van der Voort
HULST - In Hulst is in de maand juni de actie "een gewaarschuwd mens". Tijdens deze periode wordt extra aandacht gevraagd voor het parkeren op plaatsen waar dat niet is toegestaan. De parkeerwachters – die ook zijn aangeduid als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) - controleren in die periode extra op een bepaalde overtredingen. Zo neemt de gemeente het op voor vrachtwagenchauffeurs die moeite hebben met laden en lossen.

Op diverse plaatsen in en om de binnenstad zijn laad- en loshavens aangelegd. Deze zijn met name bedoeld voor het bevoorraden van de winkels. Vrachtwagens en bestelbusjes en dergelijke welke ter plaatse spullen moeten leveren, kunnen zich op deze havens kortstondig parkeren om hun lading te lossen.

Helaas blijken de laad- en loshavens veelvuldig ook te worden gebruikt door mensen die even snel in een winkel een boodschapje gaan halen. Dit is niet de bedoeling. Het veroorzaakt namelijk maar al te vaak verkeersoverlast.

Wanneer een vrachtwagenchauffeur niet terecht kan op een laad- en loshaven omdat er andere voertuigen onrechtmatig geparkeerd staan, wordt er nogal eens voor gekozen om dan de vrachtwagen midden op de straat stil te zetten om te laden en te lossen; met als gevolg dat als er achter de vrachtwagen een file ontstaat.

Dit zorgt voor veel frustratie en veelal ook gevaarlijke verkeersituaties, omdat voertuigen zich proberen te onttrekken uit de ontstane file. Nog maar niet gesproken over de problemen die deze situatie oplevert als hulpdiensten op zo’n moment in de binnenstad moeten zijn.

Om dit tegen te gaan is inmiddels in en om de Hulster binnenstad extra gecontroleerd, met als doel de bewustwording over dit foutieve gedrag te vergroten.