Clicky


CNV Vakmensen: Niet alleen jonge Goden op vrachtwagen bij doorstart Riwo Logistics Group

CNV Vakmensen: Niet alleen jonge Goden op vrachtwagen bij doorstart Riwo Logistics Group
29-12-2015 18:32 | Faillissementen | auteur Redactie [MV]

WAALWIJK - Bij een eventuele doorstart van het failliete Riwo Logistics Group in Waalwijk hoop ik dat ze niet alleen de jonge Goden op de vrachtwagen zetten, maar ook de ouderen en gehandicapten”, zegt bestuurder Brigitte Staal van CNV Vakmensen dinsdagavond.

"Curator mr. Ruud Hermsen is druk bezig met gesprekken over een mogelijke doorstart", vertelt ze verder. En: "Het ziet er naar uit dat het doorgaat, maar de vraag is wel wie er gaat doorstarten?"

"Ik wil dat alle medewerkers van het failliete bedrijf een eerlijke kans krijgen. En dat het dus een afspiegeling zal zijn van het personeelsbestand. Ik heb geen signalen dat er nu nog wordt doorgewerkt over de grens. Via de bedrijfsonderdelen in Roemenië en Italië. Mij is onduidelijk of die bedrijfsonderdelen ook failliet gaan."

"Er wordt wel gekeken of er nog goederen die nog niet geleverd zijn, alsnog naar de klant gereden kunnen worden."

Geen salaris

"Het UWV neemt de betalingen aan het personeel over. Als er lang geen salaris is uitbetaald kunnen er voorschotten worden gegeven. Ik begrijp dat het salaris van december en pensioenafdracht niet zijn betaald, maar dat er geen verdere achterstanden bij het personeel zijn."

"Het is treurig dat nog niet bekend is wat de precieze reden van het faillissement is. Bij een doorstart is het belangrijk om te weten wat er mis is gegaan."

Eerder vertelde de curator aan Transport Online dat er verschillende tegenvallers waren.

Het UWV houdt drie sessies voor het personeel. Uiteraard  kunnen de vakbondsleden voor vragen bij CNV Vakmensen terecht. Staal wijst vervolgens op de mogelijkheden bij Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) Met kennis en ervaring zijn is dat de verbindende factor die instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel mogelijk maak. "Er zijn ook mogelijkheden om vanuit het sectorplan voor 1 jaar mensen in dienst te nemen. Waardoor eventuele rechten op vroegpensioen blijven bestaan", aldus Staal.