Clicky


Failliet van Eijk Transport Bergschenhoek start mogelijk door

Failliet van Eijk Transport Bergschenhoek start mogelijk door
04-06-2013 13:30 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort
BERSCHENHOEK – Het op 28 mei failliet verklaarde Van Eijk Transport uit Bergschenhoek start mogelijk door. Inmiddels hebben de 12 chauffeurs wel hun ontslag gekregen en menen 8 charters flink gedupeerd te zijn.

"Er is een doorstart in de maak", erkent een woordvoerster van curator mr. M. Rensen. "Mogelijk kan een aantal chauffeurs bij het doorstartende bedrijf gaan werken. De doorstarter is niet de directeur van het failliete bedrijf, maar een andere ondernemer", klinkt het.

De activiteiten liggen stil. Dat is gebruikelijk bij een faillissement. Tenzij wij adviseren om door te blijven werken. Dat hebben wij niet gedaan, ondanks de doorstartonderhandelingen.

Het zou gaan om een eigen faillissementsaanvraag, van het transportbedrijf aan de Rottekade 213, omdat de kosten de laatste periode hoger zouden zijn dan de inkomsten. De dieselleverancier heeft volgens een betrokken chauffeur de brandstofkraan dichtgedraaid. De vrachtwagens zouden door de leasemaatschappij zijn teruggehaald.

Onzekerheid
De chauffeurs zitten in onzekerheid thuis. En volgens bronnen zijn er zo'n acht charters die nog talloze bedragen tegoed hebben van het gesneuvelde bedrijf. Navraag leert dat het onder andere gaat om bedragen die variëren tussen de 40.000 en 50.000 euro.


Eén van hen vertelt dat het bedrijf ondanks de crisis in 2011 een goed jaar had. Optimistisch zou de directeur zijn gaan investeren, maar kreeg vervolgens te maken met een slecht 2012. Daardoor groeide er problemen, volgens de charter.

Met gevolg dat er volgens hem laat werd betaald en in een aantal gevallen nog steeds niet. "Ik vind het vervelend dat hij ons niet heeft ingelicht dat het slecht met zijn bedrijf ging. Als ik ernaar vroeg vanwege een late betaling, zei hij: Het komt allemaal goed."

"Aanvankelijk was er een vertrouwensband. Maar dat is verdwenen", laat de charter weten.

Zeecontainers
Het omgevallen transportbedrijf was gespecialiseerd in het steil- en verticaal laden van zeecontainers.

Edwin van Eijk startte Van Eijk Transport in 1993. Hij werkte aanvankelijk als chauffeur bij diverse transportbedrijven. En was van mening dat hij verschillende zaken beter kon en is voor zichzelf begonnen.

Hij begon met een trekker en breidde snel uit. Spoedig ging hij ook tank- en koeltransporten verzorgen.

Auteur: Marcel van der Voort