Clicky


Vrachtwagenverbod Oud-Vossenmeer flopt en is voorbij

Vrachtwagenverbod Oud-Vossenmeer flopt en is voorbij
18-06-2013 16:13 | Transport | auteur Marcel van der Voort
OUD-VOSSENMEER - De proef met een verbod voor vrachtwagens in het centrum van het Zeeuwse Oud-Vossenmeer is geflopt. Het weren van de wagens lukt niet en daarom worden de borden spoedig weggehaald.

Metingen leren dat er dagelijks slechts 5 vrachtwagens minder door genoemd dorp denderen. Die chauffeurs zoeken sluipwegen in de nabije omgeving en dat zorgt voor overlast.

Het merendeel van de vrachtwagens bleek een bestemming te hebben op één van de bedrijventerreinen op het eiland Tholen. Omdat het verkeer op zoek ging naar alternatieve routes, ontstond overlast op de Langeweg, Molenweg, Gankelweg, Coentjesweg, Vogelsangsedijk en Hiksedijk.

Terwijl de proef er was om overlast uit te bannen.

Bewoners langs de Molendijk en Onder de Molen ervaren al jarenlang hinder van doorgaand vrachtverkeer. Het buurtcomité Molenbuurt vraagt een oplossing voor geluidsoverlast, trillingen en onveilige situaties.

Met de uitkomsten van de proef en de metingen gaan de gemeente Tholen en Waterschap Scheldestromen aan de slag om een goede oplossing te vinden voor de hinder rondom Oud-Vossemeer. Een rondweg behoort daarbij tot de mogelijkheden.

De Provincie Zeeland bekijkt welke Zeeuwse verkeersknelpunten het eerst opgepakt moeten worden. Afhankelijk van de uitkomsten uit dat vergelijkende onderzoek, neemt de Provincie een besluit over een oplossing voor Oud-Vossemeer.