Clicky


Grote brand in Wolkenkrabber 'The Adress Downtown' in Dubai

Grote brand in Wolkenkrabber 'The Adress Downtown' in Dubai [+foto's&video]
31-12-2015 19:38 | Buitenland | auteur ANP/RTR

DUBAI - Een grote brand is donderdagavond uitgebroken in het Address Downtown Hotel in het centrum van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het hotel staat in het centrum van de stad niet ver van de hoogste wolkenkrabber ter wereld, de Burj Khalifa. Brandend puin valt naar beneden. Volgens plaatselijke media worden mensen uit de flat geëvacueerd.

Het brandende pand telt bijna tweehonderd hotelkamers en naar schatting meer dan zeshonderd appartementen. Toen het circa 300 meter hoge hotel in brand vloog, verzamelden zich net vele duizenden mensen in het centrum van Dubai om het nieuwe jaar in te luiden. De grote vuurwerkshow is niet ver van de plek van de brand gepland. Volgens de autoriteiten van de burgerbescherming zijn er geen gewonden bij de brand gevallen en gaat het nieuwjaarsfestijn vlakbij door zoals gepland.

Volgens een ooggetuige die nieuwszender SkyNews sprak, is de brand ontstaan op een balkon. Het vuur grijpt aan één kant van het pand om zich heen en woedt naar het zich laat aanzien op ruim twintig verdiepingen.