Clicky


Vick Versteijnen wil ervaring in praktijk brengen

Vick Versteijnen wil ervaring in praktijk brengen
01-01-2016 11:03 | Algemeen | auteur Redactie [AM]

BUENOS AIRES - Vorig jaar maakte Vick Versteijnen alles mee wat je mee kunt maken in de Dakar - behalve uitvallen. Er ging vooral in de eerste week veel mis. Maar daarvan heeft Versteijnen geleerd en die ervaring hoopt hij in zijn tweede Dakar in de praktijk te brengen.

Vick Versteijnen is met zijn 30 jaar een van de jongste chauffeurs in de truckrace: slechts drie zijn er jonger. Maar Versteijnen is nu geen debutant meer en de ervaringen van vorig jaar hebben hem snel doen leren. Hij maakte in een paar dagen tijd mee wat anderen in jaren nog niet meemaken.

“We gaan het gewoon weer proberen leuk te doen. Als alles wat vorig jaar mis ging, nu een beetje beter gaat, kunnen we wat verder naar voor rijden en gaat alles net iets gemakkelijker,” zegt de Tilburger bij de keuringen in Buenos Aires. De paarse TopTrucks-auto staat inmiddels - als een van de eerste Nederlandse trucks - gekeurd en wel in het parc fermé. “Wij hebben dus lekker een dagje vrij nu. We plonzen nog wel even het zwembad in, denk ik.”

“We hebben best veel veranderd aan de auto,” vertelt Versteijnen. “Eerst denk je: wat kleine dingetjes. Maar uiteindelijk is er toch veel vernieuwd en verbeterd. De motor is krachtiger, de cabine is vernieuwd, de veringen zijn anders afgesteld. Je voelt het wel hoor. Het rijdt veel soepeler.”

Ook in de cabine veranderde er veel: alleen Versteijnen zelf zit nog op zijn eigen stoel aan het stuur. Hein Verschuuren had het te druk met zijn bedrijf om weer mee te gaan, dus er is een andere navigator: Frank van Weerdenburg.

“Frank heeft de auto helpen bouwen bij Schoones. Die kent de truck dus goed en hij heeft ervaring. Dus dat is een goede vervanger voor Hein.” Op de stoel van de monteur zit nu André van der Sande; vorig jaar nog monteur in het serviceteam en nu in de racetruck.

Zij krijgen het flink te verduren de komende twee weken. “Gelukkig heb ik mijn vuurdoop al gehad, want het zal echt geen minder zware rally worden dan vorig jaar,” verwacht Versteijnen. “Er staat wat sterk en snel spul in het bivak… Goeiedag! Dat past niet allemaal in de top 10, maar dat gaan ze wel proberen. Ik ben blij dat ik me daar niet druk over hoef te maken. Ergens bovenin de top 20 zou mooi zijn.”