Clicky


Nu echt einde verhaal voor failliet Twr Group Holding?

Nu echt einde verhaal voor failliet Twr Group Holding?
27-06-2013 17:30 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort
MONTFOORT – De rechtbank Midden-Nederland heeft dinsdag 27 juni Twr Group Holding, aan de Mosterdmolenweg 4-4 a in Montfoort failliet verklaard. Tijdens een gesprek met curator mr. Leen de Jong uit Woerden wordt duidelijk dat dit wel eens het definitieve einde van de transportonderneming kan zijn.

"Eerder zijn Twr Logistics en Twr Transport failliet verklaard. De directeur is in zeer afgeslankte vorm verder gegaan in de genoemde Holding", begint de curator te vertellen op donderdagmiddag. Bij die doorstart waren er 5 personeelsleden actief, vooral chauffeurs.

"Maar er waren belastingschulden bij de failliete bedrijven en daarvoor bleef de holding verantwoordelijk. Het was te moeilijk om de boel overeind te houden", stelt mr. De Jong.

Aangeslagen
"De directeur is aangeslagen door de gang van zaken. Hij heeft het weliswaar zien aankomen, maar het is jammer dat het mislukt is. Ik denk dat dit einde verhaal is voor het transportbedrijf. De directeur was eerder eigen rijder. Mogelijk pakt hij de draad weer op als eigen rijder. Bij het faillissement was er nog 1 vrachtwagen over."

"Het bedrijf deed veel transporten vanuit de Antwerpse haven richting Duitsland. Ik verwacht dat het klantenbestand niet veel meer is. Zoals ik het nu bekijk was er toentertijd voor de directeur geen andere keusom in de holding verder te gaan. Er moet toch brood op de plank komen. "

"Er is nog een gehuurd bedrijfspand."

"Het is triest. Ik merk ook dat er nog veel transportbedrijven in deze periode failliet gaan. Wat dat betreft gaat het nog niet beter in de transportbranche", vat hij samen.

Auteur: Marcel van der Voort