Clicky


'Familieleden ontvoerde mannen Breda weten meer'

'Familieleden ontvoerde mannen Breda weten meer'
05-01-2016 10:08 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

BREDA - Een aantal familieleden van de twee mannen die vorige week werden ontvoerd in Breda, laat niet het achterste van hun tong zien. Dat denkt de politie, die onderzoek doet naar de verdwijning. "We hebben de indruk dat ze meer weten over de achtergronden dan ze zeggen, en dat ze ook weten wie er achter de ontvoering zit'', laat een politiewoordvoerder dinsdag weten naar aanleiding van berichtgeving van het AD.

De politie denkt dat de ontvoering te maken had met een conflict in het criminele milieu, vermoedelijk over hennepteelt. Er werd 90.000 euro losgeld geëist.

De twee mannen werden vier dagen lang vastgehouden in een dichte aanhangwagen in een loods in Ulicoten, onder erbarmelijke omstandigheden. Ze hadden geen wc en moesten hun behoeften in hun broek doen.

Volgens de politie zijn er veel sporen gevonden in en om de plek waar ze werden vastgehouden. Ook zouden er tientallen tips zijn binnengekomen, ook uit het criminele milieu. De politie hoopt op korte termijn verdachten te kunnen aanhouden.