Clicky


Greenyard Foods koopt Nederlandse champignonverwerker Lutèce

Greenyard Foods koopt Nederlandse champignonverwerker Lutèce
06-01-2016 00:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SINT-KATELIJNE-WAVER - Het Belgische Greenyard Foods neemt de Nederlandse producent van champignonconserven Lutèce over. Dat meldde het bedrijf dinsdag, zonder de overnameprijs te noemen.

Lutèce is volgens Greenyard wereldwijd marktleider op het gebied van hoogwaardige champignons in onder meer blik en glas. Het bedrijf heeft twee productievestigingen in Nederland, in Velden en Horst. Daar werken zo'n 190 medewerkers, die zorgen voor een jaaromzet van circa 100 miljoen euro. Het bedrijf wordt verkocht door de Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging (CNC).

De overname is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de leden van CNC. De overname wordt verwacht afgerond te zijn voor mei 2016.

De Europese Commissie onderzoekt al enkele jaren vermeende verboden prijsafspraken in de champignonconservensector. In 2014 kwamen het Nederlandse Prochamp en het Franse Bonduelle hierbij een schikking overeen, nadat ze hadden toegegeven dat regels waren overtreden. Lutèce ontsnapte aan een boete omdat het de illegale praktijken onthulde.