Clicky


Man aangehouden voor kopstoot NS-medewerkers

Man aangehouden voor kopstoot NS-medewerkers
06-01-2016 11:29 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Dinsdagmiddag 5 januari hielden agenten een 21-jarige man uit Lelystad aan op verdenking van mishandeling van twee NS-medewerkers op station Almere Parkwijk.

Rond 16.15 uur kwam de melding dat NS-medewerkers assistentie van de politie nodig hadden op station Almere Parkwijk. Het bleek dat de 21-jarige Almeerder in de trein geen geldig vervoersbewijs kon tonen.

De NS-medewerkers hielden hem staande zodat hij bij het volgende station de trein kon verlaten. Toen hij uit de trein gezet werd, werkte hij niet mee en gaf één van de medewerkers een kopstoot. Er ontstond een worsteling om de Almeerder onder controle te krijgen en hierbij gaf hij beide NS-medewerkers een kopstoot. Hij kon geboeid worden waarna de politie werd ingeschakeld. Agenten hielden de Almeerder aan en namen hem mee naar het politiebureau. Hij zit vast, meldt de politie.

Ook in Woerden werd dinsdagmiddag een NS-medewerker mishandeld. Een 33-jarige man uit Bodegraven werd aangehouden.

Rond 14.45 uur was de medewerker bezig met het controleren van vervoersbewijzen toen bleek dat de man uit Bodegraven geen geldig vervoersbewijs had. Toen er gevraagd werd om zijn legitimatie begon hij de medewerker uit te schelden en sloeg hij hem. De medewerker belde naar de centrale voor hulp, waarna de man begon te schreeuwen en te schoppen.

De politie werd ingeschakeld en kon in de trein de agressieve man aanhouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bleek dat hij nog een gevangenisstraf open had staan van 34 dagen voor een eerder gepleegd feit. Voor de mishandeling kreeg de man een dagvaarding en zal hij zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. De man zit vast, meldt de politie.