Clicky


Drie Scania Silver Griffins en twee Scania's R450 voor Tradever

Drie Scania Silver Griffins en twee Scania's R450 voor Tradever
08-01-2016 10:17 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NEDER-OVER-HEEMBEEK(B) - Na een zeer recente maar overtuigende ervaring met een Scania R450, heeft het Belgische transportbedrijf Tradever een Silver Griffin van 730pk gekocht. In dezelfde beweging werden nog eens twee extra Silver Griffins en twee R450-voertuigen bijbesteld. In mei van volgend jaar zal de griffioen op de gehele vloot van Tradever prijken.

Het in het Belgische Oudenburg gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in het transport van ijzerschroot, uitzonderlijk vervoer, vervoer met schuifzeilwagens en het transport van staalrollen. Hoofdzakelijk zware transportopdrachten met andere woorden.

Het bedrijf, opgericht in 1994 door Kurt Verslype en Karine Debackere, kreeg in 2011 versterking gekregen van hun zoon Sean.

Kurt Verslype, oprichter en directeur van de onderneming, heeft het over zijn ervaringen met Scania: “In september namen we een eerste Scania R450 in gebruik en het uiterst lage verbruik viel ons meteen op. Dit was ook het geval voor de Scania Silver Griffin van 730 pk. Het eigengewicht is bovendien zeer voordelig, en zeker al voor een V8. Dit liet ons toe om het nuttig laadvermogen gevoelig op te drijven. In vergelijking met de concurrentie, is er qua eigengewicht een verschil van ongeveer 800 kg en qua verbruik is er een verschil van 5 liter per 100 km. De Scania’s verbruiken ook minder AdBlue. Tijdens een werkweek van 6 dagen tanken we 48 liter AdBlue, terwijl dit bij de andere merken schommelde van 64 tot zelfs 80 liter.”

De keuze voor de versie van 730 pk werd volgens Kurt Verslype ingegeven door de commerciële snelheid: “Voor ons werk komen we vaak in de Ardennen, de Alpen, Spanje en andere bergachtige wegen. Met onze Scania’s van 730 pk kunnen we onze opdrachten sneller afwerken waarbij de rij- en rusttijden niet in het gedrang komen. Deze voertuigen leggen jaarlijks 130.000 tot 150.000 km af, met een gemiddeld gewicht van 39 à 40 ton. Ze worden met andere woorden zwaar op de proef gesteld. Vandaar dat we de voorkeur geven aan de krachtigste exemplaren.”

Meer dan een voertuig

Kurt Verslype is zeer te spreken over de kwaliteit van de service bij Scania: “Voor onze voertuigen hebben we een onderhoudscontract afgesloten in combinatie met de Fleet Management-formule. Ook hier merken we een verschil van 1.000 euro per maand en per voertuig ten opzichte van vergelijkbare oplossingen van de concurrentie. De chauffeurs hebben een opleiding ‘economisch rijden’ gekregen en bovendien is het mogelijk om onderweg een diagnose uit te voeren. Scania Torhout is onze concessiehouder, maar als het echt nodig zou blijken, kunnen we in om het even welke Scania garage terecht in België en Nederland.”

Om het verhaal compleet te maken werd de aankoop van de Silver Griffin-trekker gecombineerd met de ingebruikname van een kipper waarop ook een griffioen prijkt.

Het geheel aan voordelen zorgt ervoor dat de vloot van Tradever in mei van 2016 uitsluitend uit Scania-voertuigen zal bestaan, meer bepaald drie R450 en drie Silver Griffins.

Scania Silver Griffin

In april van 2015 lanceerde Scania de Silver Griffin in een beperkte oplage (100 voertuigen). Deze trekker is uitgerust met een V8-motor in Euro 6-uitvoering van 580 of 730 pk. Hij werd beschikbaar gesteld met twee of drie assen. De Silver Griffin gaat gepaard met de Topline-cabine en alle mogelijke technologische snufjes die het voertuig veiliger en zuiniger te maken. Bij aankoop van een Silver Griffon, geniet de klant van een gratis Driver Training.