Clicky


Versteijnen kan draai niet vinden in rondje Uyuni

Versteijnen kan draai niet vinden in rondje Uyuni
09-01-2016 10:16 | Etappes | auteur Redactie [AM]

Vick Versteijnen had wel eens mooiere proeven gehad dan de zesde etappe van de Dakar, een rit van 295 kilometer langs het zoutmeer van Uyuni. Er zaten best aardige stukken in de special, maar ook veel lange rechte stukken en daardoor was het moeilijk voor het TopTrucks-team om de concentratie vast te houden.
 
Het was bij vlagen zo saai dat in de cabine de vraag gesteld werd of er nog iemand een leuke mop wist, maar daar wilde Versteijnen niks van horen. “Daar beginnen we niet aan! Ik wil dat iedereen bij de les blijft. Het kan nog zo saai zijn, er kan wel ineens een kuil in het pad zitten. En daar kets ik liever niet in.”

De paarse TopTrucks-auto bereikte zonder stukken en zonder problemen het bivak in Uyuni, op een keurige 23ste plaats, maar Versteijnen had er weinig voldoening van. “Het ging nergens over. 6 kilometer rechtuit, 15 kilometer rechtuit… Ik denk dat ze ons gewoon graag aan de gang wilden houden. Dat is gelukt, maar ik kon er niet lekker in komen. Misschien ook door de hoogte, maar ik kon me niet concentreren. Het is in elk geval geen etappe die op mijn lijstje komt te staan.”