Clicky


TopTrucks goed voorbereid de duinen in

TopTrucks goed voorbereid de duinen in
11-01-2016 11:40 | Etappes | auteur Redactie [AM]

SALTA - Vick Versteijnen had op de rustdag in Salta tijd om samen met zijn vriendin, zijn vader en zijn schoonvader even te gaan buurten bij Team De Rooy. De TopTrucks-coureur wilde toch wel eens weten hoe het er bij zo’n topteam aan toe gaat. “Nu ik zelf ook wat verder naar voor rijd, ben ik daar wel benieuwd naar,” zei Versteijnen. “Maar ik zie dat het qua hoeveelheid werk niet veel verschilt van bij ons.”
 
In het TopTrucks-kamp werd hard gewerkt op de rustdag. De truck van Versteijnen had niet heel veel te lijden gehad van de eerste Dakarweek, maar met het oog op de pittige komende dagen met duinen op het menu moest er toch een heleboel gebeuren. “Nieuwe remvoeringen, een nieuwe turbo - die bleek stiekem toch behoorlijke opdonders te hebben gehad - en nieuwe sensors in de banden,” somt Versteijnen op. “In de duinen is het extra belangrijk om te weten wat de druk en de temperatuur in de banden is.” 

Zo lastig en heftig als de eerste week van de Dakar vorig jaar was voor Versteijnen, zo soepel en plezierig is het deze keer. Met een 22ste plaats in het klassement goed de TopTrucks-equipe aardig mee. “Het is zoveel leuker nu,” merkt Versteijnen. “Ik dacht dat ze het voorin zwaar hadden, maar nu ik zelf verder naar voren zit, besef ik pas hoe zwaar het achterin is. Een wereld van verschil. Met de duinen voor de boeg ben ik dolgelukkig dat ik niet meer achteraan zit, waar je alleen maar diepe sporen en kapot gereden pistes tegenkomt, die het allemaal nog moeilijker maken dan het al is.”

De eerste uren zal het weer aftasten worden in de duinen. Het is immers alweer een jaar geleden. Maar Versteijnen maakte op de rustdag een strijdplan samen met navigator Frank van Weerdenburg en monteur André van der Sande en is goed voorbereid op de tweede week van de Dakar. “De truck staat er weer goed bij en Frank is de hele dag bezig geweest met het roadbook. Een goede samenwerking is in de duinen heel belangrijk en die is goed. Niet van het eenmaal gekozen spoor afwijken is het plan, want als je dat doet ga je dolen en dat moeten we niet hebben. De eerste week was het zwaar voor de assistentie, maar de komende week wordt het zwaar voor ons. Het wordt erop of eronder.”