Clicky


Eerste containerhuisjes vluchtelingen in gebruik genomen in Calais

Eerste containerhuisjes vluchtelingen in gebruik genomen in Calais [+foto]
11-01-2016 20:26 | Buitenland | auteur ANP

CALAIS - In het Franse Calais zijn maandag de eerste containeraccommodaties in gebruik genomen voor migranten die daar in een vluchtelingenkamp verblijven. Het is de bedoeling dat de migranten, die nu nog verblijven in tenten, onder zeilen of houten bouwsels verkassen naar het uit metalen containers bestaande dorp.

De Franse regering wil met behulp van 5 miljoen euro aan Europese steun op deze manier betere woonruimte bieden aan ongeveer 1500 mensen. Daarmee zegt de regering de situatie van de naar huidige schattingen 4000 vluchtelingen in het kamp te verbeteren.

In het als 'nieuwe jungle' bekend staande vluchtelingenkamp wonen migranten die via de Kanaaltunnel illegaal van Calais naar Groot-Brittannië proberen te komen. Ze willen naar het Verenigd Koninkrijk omdat ze daar familie hebben of de kans op een beter bestaan groter achten dan in Frankrijk. Omdat velen alleen Engels spreken willen ze geen asiel vragen in Frankrijk, zegt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Slechts een paar kilometer verder zal er bij Duinkerken nog een nieuw vluchtelingenkamp komen voor ongeveer 2500 migranten in overeenstemming met internationale standaarden.